Kjerringråd mot negleinfeksjon

Det er mange kjerringråd mot neglesopp på tærne. Kjerringråd fokuserer ofte på bruk av ett produkt eller én ingrediens for å bekjempe negleinfeksjon på tærne.
Noen av de vanligste kjerringrådene er:  
  • Tetreolje
  • Bløtlegging i eddik
  • Bakepulver og eplesidereddik

 

Generelt kan sopp forebygges og behandles med syreholdige ingredienser. Ingrediensene må imidlertid også kunne trenge inn i neglen, en viktig funksjon hvor effekten av disse kjerringrådene kommer til kort.

Tetreolje er en naturlig soppdreper og danner et kjemisk forsvar mot sopp.  Men i motsetning til Nailner trenger den ikke helt inn i neglen, og soppen kan dermed fortsatt overleve i dybden. Tetreolje krever også lang tid for å gi synlige resultater.

 

Eddik har et syrenivå som kan forebygge infeksjon, men mangler styrke til å drepe allerede etablert neglesopp på tærne. Skal eddik i det hele tatt ha noen effekt, må den brukes i flere måneder. Nailner inneholder derimot syre som hindrer sopp i å overleve i neglen, samt et penetrerende stoff som absorberes helt og gjør at sopp ikke kan overlevde dypt inne i neglen.

 

Bakepulver tilsettes vann og danner en masse. Det hevdes at hvis massen påføres to ganger daglig etter å ha bløtet opp neglen i 15 minutter, kan man se forbedringer. Bakepulver har de samme begrensningene som eddik når det gjelder å behandle neglesopp effektivt. 30 minutters behandling hver dag er dessuten veldig upraktisk. Å påføre Nailner tar bare 10–60 sekunder hver dag.

 

I motsetning til Nailner er ikke effekten av disse kjerringrådene dokumentert i kliniske studier. Noen av dem kan til og med være skadelige for neglen, og samtlige behandler kun symptomer snarere enn å forebygge infeksjon på lang sikt.